אתם חיים עם עצמכם כבר כמה שנים טובות ולכן אתם גם מניחים שאתם יודעים איזו עבודה מתאימה לכם. על סמך ההנחה הזאת, אתם בוחרים עבודה, שנראית מתאימה. ואז - אתם מגלים שטעיתם.
רגע לפני שאתם בכלל מתחילים לבחור מקום עבודה, הנה כמה שאלות שכדאי לכם לענות לעצמכם - לגבי מקום העבודה, סוג התפקיד וגם - על עצמכם.
לעיתים למראיינים הפרטים הללו נראים שוליים, או מובנים מאליהם. המראיין שואף ללמוד עליכם עד כמה שניתן, כדי לראות אם אתם, כעובדים, מתאימים למה שהוא מחפש, ועשוי לחשוב שאם הגעתם לראיון אתם ממילא מעוניינים בתפקיד. לכן, לא כדאי להסתפק במידע שנמסר ע"י הבוס הפוטנציאלי בעת הראיון, וכדאי לשאול ולקבל את כל המידע הרלוונטי עבורכם.
כמו כן, כדאי וחשוב להצליב מידע. אם מראיינים אתכם מספר אנשים מאותו הארגון, הציגו את כל שאלותיכם לכולם. מקור מידע חשוב שאנו ממליצים להיעזר בו הוא עמיתים פוטנציאליים לעבודה. בקשו לשוחח עם מקבילים בתפקיד או, אם אפשר, עם האדם אותו אתם מחליפים. התשובות שתקבלו עשויות להפתיע אתכם. במידה ותקבלו תשובות סותרות או שונות מהותית - כדאי לברר את הדברים בדיוק.
לאחר שהפרטים בידיכם, תוכל לענות על שאלות המפתח: האם העבודה מתאימה או לא מתאימה לכם והאם אתם בכלל רוצים אותה.
אם התשובה על השאלות הללו זהה, ההחלטה קלה מאוד. הבעיה מתחילה כשהתשובות לא תואמות. למשל, כשהארגון בסדר והתפקיד מתאים לכם, אבל לא כל כך בא לכם עליו. הסיטואציה הקשה יותר היא במקרה שהארגון או התפקיד לא מתאימים לכם, אבל אתם מאוד רוצים את העבודה. כלומר: תחושת הבטן אומרת דבר אחד אבל הראש אומר משהו אחר. מה עושים? אין כאן תשובה של שחור ולבן. כל סיטואציה לגופה וכל אדם והחלטתו. לעיתים אנחנו נוטים לפרש מידע בדרך הנוחה לנו, או להתייחס בביטול למה שלא מסתדר עם ההחלטה שאנחנו רוצים לקבל. זו תכונה מאוד אנושית, אבל בשביל לקבל את ההחלטה הנכונה חשוב לשקול את כל הפרמטרים, ולא רק את החיוביים.
ולקראת סיום, עוד שאלה קטנה: האם אתם אוהבים את המקצוע שלכם? אם קשה לכם להשיב בחיוב על השאלה הזאת, קשה להניח, שבמקצוע הזה ממתינה העבודה המתאימה לכם. עבודה במקצוע שאינך אוהב יכולה להיות נוחה, מתגמלת ומפצה בכל מיני דרכים על הכשל עיקרי הזה, אבל "מתאימה" לך - היא לא. במקרה כזה - אולי כדאי לכם לשקול שינוי קריירה.